5 vinkkiä helpompaan siivoamiseen

1. Pohdi, miksi siivous ei motivoi sinua!

Nostaako jo pelkkä ajatus siivoamisesta sinulle hien otsalle? Mielessäsi voi olla kuva tuntikausien urakasta kesähelteillä ja se jos mikä saa siivousinnon katoamaan. Onko siivoaminen sinullekin viikoittainen paha, joka on vain pakko tehdä? Vai motivoiko puhtaan kodin fiilis sinua ryhtymään toimeen tai siirrätkö siivoamista mahdollisimman kauas? Niin minä ainakin tein.

“Onko siivoaminen sinullekin viikoittainen paha, joka on vain pakko tehdä?”

Siivouksessa käytettävät kemikaalit ja myrkylliset pesuaineet aiheuttavat monille huonovointisuutta siivotessa. Näin kävi myös itselleni ja voin todella huonosti kun siivosin työkseni muiden ihmisten koteja viitenä päivänä viikossa (voit lukea lisää minun tarinasta täältä >>). Ei siis mikään ihme, että energiaa ei aina riittänyt oman kodin siivoamiseen. Siivoaminen oli mielestäni tylsää enkä mielelläni tarttunut kodin siivousaskareisiin vaan siitä oli tullut minulle pakkoa. Kuulostaako tutulta?

Mieti siis, mistä siivousta kohtaan tuntemasi negatiivinen fiilis johtuu. Tuntuuko sinusta, että se vie turhaa aikaa vai vaikuttaako siihen muut asiat kuten huonovointisuutta aiheuttavat pesuaineet. Vai kenties nämä kaikki. On hyvä ymmärtää omaan motivaatioon ja negatiivisiin fiiliksiin vaikuttavat asiat, jotta niitä voi muuttaa. Vasta silloin siivouksesta voi oikeasti alkaa pitämään.

2. Keskity positiivisiin ajatuksiin ja hyvään fiilikseen

Oman yrityksen (Candle Light Story) perustamisen myötä olen joutunut kohtaamaan omat negatiiviset ajatukset ja uskomukset siivoamista kohtaan. Aloin pohtimaan, voinko vaikuttaa omaan asenteeseen ja alkaa ajattelemaan siivoamisesta eri tavalla. Tärkeintä on keskittyä siihen hyvään fiilikseen siitä, minkä puhdas koti saa aikaan.Positiivinen ajattelu vie eteenpäin tässäkin asiassa ja sen kautta on itsekin aikaansaavempi kodin siivouksen suhteen. Omaan ajatteluun ja positiivisiin fiilikseen voi vaikuttaa monella tapaa; laittaa hyvää musiikkia soimaan, tanssia välillä tai kuunnella vaikka äänikirjaa.

“Parhaimmillaan siivoushetki voi olla ihana hetki, jolloin on mahdollista ottaa aikaa itselle ja olla omien ajatusten kanssa.”

Parhaimmillaan siivoushetki voi olla ihana hetki, jolloin on mahdollista ottaa aikaa itselle ja olla omien ajatusten kanssa. Positiivisen ajattelun kautta negatiivinen hetki puurtamisesta voi vaihtua miellyttäväksi hetkeksi inspiroivan äänikirjan tai lempimusiikin parissa.

3. Säästä aikaa muokkaamalla ajatusmalleja

Asioiden (tässä tapauksessa siivoamisen) välttely vie turhaa aikaa ja energiaa. Samassa ajassa kun pohdit huvittaako siivoaminen vai ei, olisit hoitanut tehokkaasti jo monta pientä siivousaskaretta.

Ajattele siivousta pieninä tehtävinä, joista jokainen vie sinua kohti maalia eli tässä tapauksessa ihanan puhdasta kotia ja rentouttavaa fiilistä. Säästät myös aikaa kun tartut työhön viivyttelemättä. Siivous tulee hoidettua pois alta nopeasti ja ennätysvauhdissa! Ajattele vaikka miten mukavaa on viettää ansaittu hetki kahvikupposen ääressä puhtaassa kodissa ja sytyttää kynttilä.

“Ajattele vaikka miten mukavaa on viettää ansaittu hetki kahvikupposen ääressä puhtaassa kodissa ja sytyttää kynttilä.”

Usein käy niin, että tekemättömät asiat kuormittavat ajatuksia ja painavat mieltä. Sen sijaan kun asiat hoitaa pois päiväjärjestyksestä, niin myös mieli pysyy kirkkaana ja ajatus valppaana päivän muihin tärkeisiin päätöksiin. Kuulostaa ehkä syvälliseltä, mutta omia ajatuksiaan on mahdollista muokata tietoisesti ja näin ikävät asiat tuntuvat mukavammilta. Vähitellen ne muuttuvat rutiineiksi, jolloin aikaa säästyy yhä enemmän muuhun.

4. Käytä tehokkaita ja turvallisia pesuaineita

Siivoamisen mielekkyyteen pesuaineilla on valtava merkitys. Ajattele sitä tunnetta, kun voit siivota ilman päänsärkyä. Tai kun henkeäsi ei ala ahdistamaan. Myös tieto siitä, että voit siivota suihkimatta haitallisia kemikaaleja ympäri kotiasi tuo varmasti mielenrauhaa. Koti on paikka rauhoittua ja siellä vietetään paljon aikaa – etenkin nyt etätöiden takia. Kodin turvallisuutta ja myrkyttömyyttä ei siksi voi liikaa korostaa.


Candle Light Storyn kaikki siivoustuotteet ovat sekä sinulle että kodillesi täysin turvallisia ja myrkyttömiä. Lasi- ja peilipinnat sekä wc-pöntön puhdistat tehokkaasti etikkapohjaisella siivoussuihkeella. Keittiössä tästä toimii ihanasti French Rosemary, jonka rosmariini tuo miellyttävän tuoksun keittiön pinnoille. Kylpyhuoneeseen taas sopii raikas Maroccan Mint -suihke.

“Candle Light Storyn kaikki siivoustuotteet ovat sekä sinulle että kodillesi täysin turvallisia ja myrkyttömiä.”

Kaikissa puhdistussuihkeissa on käytetty antibakteerisia eteerisiä öljyjä, minkä vuoksi ne toimivat etikan kanssa erinomaisesti kylpyhuonetiloissa.
Tutustu tehokkaisiin puhdistussuihkeisiin täällä >>

5. Hyödynnä siivoussaippuaa kodin erilaisiin pintoihin

Siivoussaippua on todellinen ihmetuote! Sillä voit puhdistaa lähes mitä tahansa. Keittiössä puhdistat siivoussaippualla ja kookospesimellä tiskialtaan, hanan ja keraamisen liesitason kiiltävän puhtaiksi.

Puhdistus siivoussaippualla on todella helppoa: hankaat siivoussaippuaa pesimeen ja käyt sitten puhdistettavat pinnat läpi. Saippua vaahtoaa hyvin ja tehoaa erinomaisesti keittiön rasvalikaan. Tasot ja kaapinovet voit puhdistaa hankaamaalla siivoussaippuaa suoraan kostutettuun tiskirättiin ja pyyhkimällä pinnat läpi. Siivoussaippua vie tahrat mukanaan. Jos pintoihin jää vielä saippuavaahtoa, niin pyyhi ne lopuksi pois.Oletko sinä jo kokeillut tätä ihmetuotetta? Asiakkaat ovat olleet yllättyneitä siitä, miten helppoa ja tehokasta siivoussaippuan käyttö on. Siivoussaippualla siivoaminen vie usein täysin mukanaan. Saatat ajatella puhdistavasi vain jonkin pienen yksittäisen alueen, mutta innostutkin siivoamaan vaikka mitä – niin tehokas se on! Arvaa onko minulle käynyt näin lukemattomia kertoja? Olen usein ajatellut putsaavani vain keittiön kaapin ovet, mutta hetken päästä huomaan puhdistavani keittiön sokkelia, jalkalistoja tai sormenjälkiä ovenpielistä ja valokatkaisimista.

“Siivoussaippua on todellinen ihmetuote!”

Siivoussaippua todella käy vaikka mihin ja se toimii loistavasti niin moniin kodin pintoihin. Tiesitkö, että voit pestä siivoussaippualla myös ikkunat, matot, saunan, paljun, auton, puutarhakalusteet, meikkisiveltimet, lattiat ja vessan? Lisäksi voit käyttää sitä tekstiilien tahranpoistoon tai pestä vaikka pyykit. Käyttötapoja on siis lähes rajattomasti! Jos et ole vielä testannut, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Tilaa itsellesi oma siivoussaippua täältä >>

Blogi täydentyy vähitellen siivousaiheisilla kirjoituksilla, vinkeillä ja muilla puhdistukseen liittyvillä teksteillä. Kirjottelen myös tuotteista ja niihin liittyvistä aiheista. Kuulen erittäin mielelläni sinun toiveitasi tulevien postausten aiheista, joten laitathan rohkeasti viestiä!

Toivottavasti nämä ajatukset inspiroivat sinua sinua siivouksen pariin. Lopuksi vielä vinkki kun alat seuraavan kerran siivota – laita hyvää musiikkia soimaan. Se nostaa fiilistä ja siivoaminen sujuu kuin itsestään. Ihania siivoushetkiä sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X