Myrkytöntä siivoamista ekopesuaineiden maailmassa

Haitallisille aineille altistumisen kautta kohti turvallista kodin puhdistusta

Ihan ensin ajattelin kertoa sinulle hieman taustaa siitä, miksi ekopesuaineet ovat meille sydämen asia. Ja mistä vahvat arvomme kumpuavat. Ne ovat peräisin omasta kokemuksesta, altistumisesta haitallisille aineille, jotka vaikuttavat terveyteen ja hyvinvointiin.

Siivousalalla lähes 10 vuotta työskennellessäni pidin kovasti työstäni, koska sain rytmittää aikataulut omaan arkeeni sopiviksi. Asiakkaat olivat mukavia ja siivouskohteet innostavia. Vähitellen huomasin kuitenkin että kaikki ei ollut hyvin; tunsin itseni entistä väsyneemmäksi eikä arki rullannut entiseen energiseen tapaansa. Ihmettelin pitkään mistä huono oloni johtui.

Terveydelle haitalliset ympäristömyrkyt pesuaineissa

Huono vointini jatkui; sain työskennellessäni päivittäin päänsärkyä, yskää ja henkeäni alkoi ahdistamaan. Lääkärissä käydessäni veriarvoni olivat kunnossa, jolloin päättelin väsymykseni ja alakuloisuuteni johtuvan päivittäin käyttämistäni pesuaineista ja niille altistumisesta. Mikään muu ei selittänyt oloani, sillä mitään muuta hälyttävää ei lääkärissä löytynyt. Lisäksi sain kehoituksen vaihtaa työtä.

“Sain työskennellessäni päivittäin päänsärkyä, yskää ja henkeäni alkoi ahdistamaan.”

Soijavahakynttilät Suomen markkinoille

Ajatus muutokseen syntyi istuessani aamukahvilla Helsingin kauppatorilla ennen päivän ensimmäiselle asiakkaalle menoa. Aurinko paistoi ja lokit tallustelivat torikivetyksellä syötävää etsien. Käsityökauppiaat valmistautuivat uuteen päivään ja asettelivat tuotteitaan myyntikojuihin. Samalla hetkellä minuun iski voimakas tunne, että haluan luoda itsekin käsilläni jotain kaunista ja tuoda tuotteitani ihmisten saataville.

“Alusta asti oli selvää, että Candle Light Story on laajempi tuotesarja, joka sisältää monipuolisesti tuotteita kodin erilaisiin tarpeisiin.”

Samoihin aikoihin tutustuin Instagramin ihmeellisessä maailmassa soijavahakynttilöihin ja ihastuin niiden ideaan välittömästi. Ryhdyin selvittämään, olisiko niille kysyntää Suomen markkinoilla ja voiko niitä valmistaa itse. Tässä oli hyvä markkinarako ja tuotteille oli selkeästi kysyntää. Asiasta innostuneena aloin testaamaan erilaisten vahojen ja tuoksujen yhdistelmiä – ja näin Candle Light Story sai alkunsa. Alusta asti oli selvää, että Candle Light Story on laajempi tuotesarja, joka sisältää monipuolisesti tuotteita kodin erilaisiin tarpeisiin.

Siivousalan ammattitaito ja tuoteosaaminen avainasemassa

Siivousalan ammattilaisena halusin tuoda tuotteisiin omaa tuoteosaamistani, minkä vuoksi yrityksen arvot pohjautuvat vahvasti kolmen teeman ympärille. Näitä ovat turvallisuus, toimivuus sekä lähituotanto.

Turvallisuus on yrityksemme kantava voima, josta ei tingitä. Käyttäjäturvallisuus on meille tärkeää ja tuotteemme ovat hellävaraisia päivittäisessä käytössä. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa ensiluokkaisista ja luotettavista raaka-aineista. Näin voimme täyttää tarkat laatukriteerit, sillä tiedämme mitä tuotteet todella sisältävät ja miten ne on valmistettu.

Turvallisuus ei kuitenkaan tarkoita tehottomuuutta. Siivoustuotteemme toimivat tehokkaasti kodin eri siivoustarpeisiin esteettisyyttä unohtamatta. Haluamme, että tuotteet  ovat toimivia myös esillä ollessaan eikä niitä tarvitse piilottaa kaappeihin. Pientuotteemme ovat käsin valmistettuja ja lähellä tuotettuja – meiltä saat aidosti pientuottajan käsityönä valmistamat tuotteet kotisi puhdistukseen!

Täsmällistä siivoustehoa erilaisille pinnoille

Puhtaana kiiltävät pinnat ovat joidenkin materiaalien – kuten rosterin ja kromin – osalta erittäin vaikeita puhdistaa ja saada raidattoman puhtaiksi. Kalkkisiin pintoihin taas tehoaa usein vain ne kaikista pahimmat myrkyt ja kylpyhuoneen puhdistukseen tarkoitetut pesuaineet lupaavat räjäyttää lian pois. Samalla kuitenkin niiden takaetiketeissä komeilevat mustat ruksit ja kuolleiden kalojen kuvat varoittavat tuotteiden haitallisuudesta ympäristölle.


Siitä lähti Candle Light Storyn idea valmistaa toimivia ja tehokkaita pesuaineita, mitkä olisivat kuitenkin käyttäjä- ja ympäristöystävällisiä. Ja tietenkin Candle Light Storymaiseen tyyliin, niiden piti olla myös kauniita ollessaan esillä. Haluamme olla edelläkävijöitä tehokkaan kodin puhdistuksen kentällä ja testaamme jatkuvasti uusia tuotteita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Olemme perehtyneet pesuainekemiaan ja tutkineet mitä toimivassa sekä luonnollisessa pesuaineessa tulee olla. Yrityksemme tiimissä vaikuttaa myös enoni, joka on pesuainealalla jo yli 40 vuotta työskennellyt alan ammattilainen. Hänen ammattitaitoisessa ohjauksessaan suunnittelemme ja kehitämme ideat aina valmiiksi tuotteiksi asti.

“Siitä lähti Candle Light Storyn idea valmistaa toimivia ja tehokkaita pesuaineita, mitkä olisivat kuitenkin käyttäjä- ja ympäristöystävällisiä.”

Tämän yhteistyön pohjalta syntyi myös Candle Light Storyn etikkapohjainen siivoussuihke. Se saa puhdistustehon etikan lisäksi 100% luonnollisista raaka-aineista. Siivoussuihke myös tuoksuu miellyttävältä siinä käytetyn eteerisen öljyn ansiosta. Eteerisen öljyn vahvuutena ovat tuoksun lisäksi sen antibakteeriset ominaisuudet, minkä vuoksi se soveltuu erinomaisesti keittiön ja kylpyhuoneen puhdistukseen.

Luonnolliset raaka-aineet pesuaineissa

Luonnosta saatavat raaka-aineet tuovat pesuaineisiin paljon upeita mahdollisuuksia. Siivoaminen luonnollisilla puhdistus- ja pesuaineilla on kerrassaan upeaa ja jälki on puhdasta. Tuotteet toimivat haastavilla pinnoilla, eivät ahdista henkeä ja samalla ovat luontoystävällisiä. Kaikissa Candle Light Storyn tuotteissa on yhtenäinen tuoksumaailma ja samat tuoksut löytyvät lähes kaikista tuotteistamme.

Luonnollisuuden ei tarvitse tarkoittaa sitä, että pesutehosta tai pakkauksen ulkonästä tulisi tinkiä. Candle Light Story yhdistää nämä kaikki kauniisti ja tasapainoisesti, toimiviksi ja tehokkaiksi tuotteiksi, ammattitaidolla ja suurella tunteen palolla sinun lähelläsi tuotettuna.

Siivoussuihkeiden ja soijavahakynttilöiden lisäksi valikoimastamme löytyy palamuodossa olevat siivoussaippuat, imurointipuuterit ja pyykkietikat. Toivotamme sinut mukaan nauttimaan siivoamisesta luonnollisilla ja tehokkailla pesuaineilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X